Shakshuka – az izraeli lecsó
Kapcsolódó receptek
Nyári zöldségleves – ínyencek is imádják!
A friss hozzávalókból készült egyszerű zöldséglevesnek nincs párja: rengeteg mikrotápanyagot juttat be a szervezetbe, miközben a zöldségek lassú felszívódású szénhidrát tartalma hosszú időre laktat. Ne feledjük azt sem, hogy nagyban segít a folyadékháztartásunk optimális szinten tartásában is. Ínyencek is imádni fogják! Nyári zöldségleves hozzávalók: 200 g sárgarépa 200 g zöldborsó 3 szál újhagyma 1 nagyobb […]
Ecetes uborka
Nem véletlenül vált klasszikussá a ropogós, ecetes uborka szerte a világon, hiszen széles körben felhasználható, és az elkészítése sem túl bonyolult. Ha csak most ismerkedünk a befőzés világával, akkor érdemes ezzel az egyszerű recepttel kezdeni. Az alább látható mennyiség 6 db 500 ml űrtartalmú befőttesüveg megtöltéséhez elég. Ecetes uborka hozzávalók: 3 kg fürtös uborka 750 […]
Tökös lepény fokhagymás tejföllel
A tök az a jószág, ami különösebb törődés nélkül is képes burjánzani a kertben, rengeteg termést hozva. Ha a tökfőzeléken és a rántott tökön túl szeretnénk felhasználni, készítsünk belőle egy finom, puha tökös lepényt! Tökös lepény fokhagymás tejföllel hozzávalók: 2 db világos húsú tök (pl. patiszon) + víz a főzéshez 4 db tojás 300 g […]