Shakshuka – az izraeli lecsó
Kapcsolódó receptek
Kókusztekercs (glutén-és laktózmentesen)
Minden családban van valaki, aki mesteri módon készíti a kókusztekercset – keksztekercset -, de gluténmentes verzióban azért ez nem annyira egyszerű feladat. A gluténmentes kókusztekercs garantáltan sokak új kedvence lesz. Ahogy nálunk már megszokhattátok, a laktózmentesség sem akadály! Kókusztekercs (glutén-és laktózmentesen) hozzávalók: A tésztához: 400 g gluténmentes darált keksz 200 g laktózmentes vaj vagy margarin […]
Kukoricás burgonyás krémleves
Forró, krémes, édes felhangok, mégis sósan simogató ízek? Ez a kukoricás burgonyás krémleves. Szalonnát, bacont, csirkealaplét kihagyhatjuk és így vegetáriánus ételt kapunk. Az alaplét akkor zöldségalaplével helyettesítsük! Kukoricás-burgonyás krémleves hozzávalók: 1 ek napraforgó olaj 100 g füstölt szalonna 300 g burgonya 400 g kukoricakonzerv 1 l csirkehúsleves vagy zöldség alaplé 500 ml tejszín só, bors […]
Sajtkrémes tócsni
Különleges sajtkrémes tócsni: köretnek vagy akár salátával főételnek, vagy csak úgy magában is isteni! Sajtkrémes tócsni hozzávalók: 250 g burgonya 60 g krémsajt 2 tojás só, bors a sütéshez olaj Sajtkrémes tócsni elkészítés: 1. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 15 percre hideg vízbe áztatjuk. Utána kinyomkodjuk, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet. 2. A krémsajtot […]



