Habkönnyű, nem túl édes, kellemesen vaníliás, hófehér, stabil, könnyen elkészíthető. Ezek a szavak jellemzik a tejszínes mascarponekrémet, amellyel remekül lehet díszíteni a muffinokat, bevonni vele egy egész tortát, de a csodás íze miatt, sütemények töltelékének is használható.
Tejszínes mascarpone krém hozzávalók:
400 ml laktózmentes habtejszín
500 g laktózmentes mascarpone
100 g porcukor
2 csomag habfixáló
1 ek vanília aroma
Tejszínes mascarpone krém elkészítése:
1. A hideg tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni. Amikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a porcukrot.
2. Bele tesszük a mascarponet, és tovább verjük. Legyen sűrű és habos, de vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert kicsapódhat a tejszín.
3. A legvégén adjuk hozzá a vaníliaaromát, keverjük el benne.
4. Azonnal felhasználható. Habzsákba töltve rózsákat készíthetünk belőle, burkolhatunk vagy tölthetünk vele tortát.
Tipp: ha torta tölteléknek és burkolókrémnek is szeretnéd használni, javasoljuk, hogy másfélszeres vagy dupla adagot készítsetek!
Kalóriatartalom:
Kb. 350 kcal/100 gramm