Quiche recept
Kiadós reggelik Meleg vacsorák

Paradicsomos-spárgás quiche

A quiche (ejtsd: kís) ha úgy vesszük, egy tojásos pite, amit zöldségekkel, hússal, akár sajttal gazdagítva, omlós tésztával sütve készítünk el. Hazánkban nem annyira elterjedt, pedig remek felhasználási módja a maradékoknak. Bármilyen megmaradt zöldséget, felvágottat, sült húst bele tudunk csempészni. A tojás és tejszín tartalmas egyvelegével nyakon öntve pedig nem csak laktató reggeliként, de ebédre vagy vacsorára is szívesen fogyasztanánk. Tehát az, hogy mit teszünk bele csak a fantáziánkon múlik. Mi ezúttal egy zöldséges verziót készítettünk el.

Paradicsomos-spárgás quiche hozzávalók:

A tésztához:
250 g gluténmentes liszt
150 g laktózmentes vaj/margarin
3 ek laktózmentes tejföl
1 tojás
nagy csipet só

A töltelékhez:
200 g zöldspárga
10 db koktélparadicsom
3 db tojás
200 ml laktózmentes habtejszín
100 g laktózmentes reszelt sajt
1 ek vöröshagyma granulátum
1 tk fokhagymapor
só, bors

A forma kikenéséhez:
1 ek laktózmentes vaj/margarin
1 ek gluténmentes liszt

Paradicsomos-spárgás quiche elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy hőálló tálat (vagy tortaformát) kivajazunk és kilisztezünk.
2. Először elkészítjük a tésztát: a lisztet a puha vajjal/margarinnal elmorzsoljuk. A tejfölt, a tojást és a sót hozzáadva tésztává gyúrjuk.
3. A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a formát kibéleljük vele. Alját szurkáljuk meg több helyen villával, a kilógó részeket vágjuk le, majd 10 percre az előmelegített sütőbe toljuk, elősütjük.
4. A töltelékhez a megtisztított és tetszőlegesen felaprított spárgát lobogó sós vízbe tesszük 2-3 percre, majd leszűrjük.
5. Az elősütött tésztára szedjük a spárgát, és a megmosott koktélparadicsomokat.
6. Egy másik edényben a tojásokat a tejszínnel, a reszelt sajttal és a fűszerekkel simára keverjük, majd a zöldségekre öntjük.
7. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni tálalás előtt.

Tipp: a szárított hagyma és fokhagymapor helyett természetesen használható friss! Ez esetben 1 ek olajon dinszteljük meg őket mielőtt bele tennénk a tojásos keverékbe.

Kalóriatartalom:

Kb. 200 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük