Mandulatorta
Kapcsolódó receptek
Croquembouche (profiterol)
A croquembouche nem más, mint egy jókora adag töltött profiterol, karamellel összeragasztva, ezzel tornyot formálva. Ez a „torta” minden ünnepi asztal fő éke lehet. Fokozva a karamellás ízélményt ehhez a recepthez karamellás krémet választottunk. Croquembouche (profiterol) hozzávalók: Az égetett tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g […]
Borsós-csirkés tészta
Ha egyszerre van szükséged fehérjére, továbbá lassú és gyors felszívódású szénhidrátra, továbbá az ízek tekintében sem akarsz lemondani semmiről, akkor íme a csodálatos borsós-csirkés tészta, amivel energiád is lesz és jól is lakat. Borsós-csirkés tészta hozzávalók: 500 g csirkemell filé 1 nagy fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 ek napraforgóolaj 200 g zöldborsó 500 ml […]
Túrós-sajtos töltött gombafejek
A gomba sokak kedvenc eledele, hiszen sokféleképpen elkészíthető, jól ízesíthető, a különböző gombáknak pedig különböző lehet a zamata. Alapvetően alacsony a kalóriatartalma a gombának, miközben mikrotápanyagokban gazdag. A túrós-sajtos töltött gombafejek sokszínűséget visznek az alapvetően gombaleves-gombapörkölt tengelyen gondolkodók gombafogyasztási szokásaiba is. Túrós-sajtos töltött gombafejek hozzávalók: 16 db nagyobb csiperkegomba 200 g laktózmentes túró 100 g […]