Kapcsolódó receptek
Szabolcsi almás máktorta (2012-es országtorta újragondolása mentes verzióban)
Az összetevőket tekintve ez az egyik legegyszerűbb országtorta. Semmilyen extra gasztronómiai tudást nem igényel. Az egyetlen bökkenő a 6 db piskótalap sütésénél akadhat, melyet cukrászműhelyekben, az ipari sütőben egyszerre meg lehetne sütni, de mivel ez nem alap háztartási berendezés, időigényesebb a lapok sütése. A torta 12 vékony rétegnyi tökéletes ízharmónia, melyet a mák, a vanília […]
Selymes, házi sajtszósz
Selymes, házi sajtszósz hozzávalók: 1 ek laktózmentes vaj/margarin 1 ek gluténmentes liszt 180 ml laktózmentes tej 180 g laktózmentes cheddár sajt (reszelve) 1 csipet csípős fűszerpaprika só, bors Selymes, házi sajtszósz elkészítése: 1. Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, bele szórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és 1 percig pirítjuk. 2. Apránként öntsük hozzá a tejet, […]
Kakaós piskóta
A kakaós piskóta az elkészítését tekintve majdnem ugyanaz mint a piskóta alapreceptünk. Kivéve, hogy a lisztből elveszünk egy keveset, és kakaóporral pótoljuk azt. Az, hogy mennyi lisztet cserélünk kakaóporra, csak tőlünk függ, és attól, hogy mennyire szeretnénk kakaósra a piskótánkat. Értelemszerűen, minél több benne a kakaó, annál sötétebb lesz a színe, az íze pedig annál […]