Hajlamosak vagyunk a tésztát csak köretként definiálni, pedig hát főételként is zseniális. Az olaszok ennek a nagymesterei, éppen ezért most is tőlük hoztunk egy jóféle pesto-s tésztasalátát, hadd örvendjenek az ízlelőbimbók!
Olasz tésztasaláta hozzávalók:
100 g gluténmentes farfalle (masni tészta)
250 g pesto
100 g koktélparadicsom
100 g zöld saláta ízlés szerint
só ízlés szerint
Olasz tésztasaláta elkészítése:
1. A tésztát lobogó sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Keverjük össze a pestoval.
2. A paradicsomokat tisztítsuk meg és vágjuk félbe, a salátát alaposan mossuk meg.
3. Szedjük tálba a salátaleveleket, rá a pestos tésztát, szórjuk meg a félbevágott paradicsomokkal.
4. Ízlés szerint sózzuk meg, ha szükséges.
Kalóriatartalom:
Kb. 190 kcal/100 gramm