Duplacsokis keksz
Kapcsolódó receptek
Paradicsomos-spárgás quiche
A quiche (ejtsd: kís) ha úgy vesszük, egy tojásos pite, amit zöldségekkel, hússal, akár sajttal gazdagítva, omlós tésztával sütve készítünk el. Hazánkban nem annyira elterjedt, pedig remek felhasználási módja a maradékoknak. Bármilyen megmaradt zöldséget, felvágottat, sült húst bele tudunk csempészni. A tojás és tejszín tartalmas egyvelegével nyakon öntve pedig nem csak laktató reggeliként, de ebédre […]
Nyers céklalé – ezzel egészségesebbre ihatod magad!
A céklát nemcsak savanyúságként, hanem húsokkal együtt sütve, smoothie-ba keverve, salátába reszelve, grillezve is fogyaszhatjuk. Rendkívül egészséges gyökérzöldség, hiszen tele van antioxidánsokkal, a leve pedig igazi kincs a magas vérnyomástól szenvedőknek. Nem mellesleg a máj működését is hatékonyan támogatja. Otthonunkban is könnyen hozzájuthatunk ehhez a csodaléhez, és az elkészítése is pofon egyszerű. Nyers céklalé hozzávalók: […]
Eperkrém (tortába, süteményekhez, cupcake-hez)
Ennek a csodás epres krémnek az alapja a már régebben megosztott fehércsokoládés mascarpones krém, amit epervelővel gazdagítottunk. Az epret bármilyen gyümölccsel helyettesíthetjük. A krém stabilitását hűtés után a belekevert fehércsokoládé adja meg. Ez a mennyiség, egy 22 cm átmérőjű 10 cm magas torta töltésére alkalmas. Eperkrém (tortába, süteményekhez, cupcake-hez) hozzávalók: 500 g mascarpone 400 ml […]