Duplacsokis keksz
Kapcsolódó receptek
Marmalade – avagy a narancslekvár
A marmalade legfőbb ismertetője az, hogy a citrusok héját is beletesszük. Ne aggódjunk, hiszen a megfelelő elkészítéssel a héja is ehető lesz! Készíthető citromból, limeból, vérnarancsból, vagy akár vegyesen is. Palacsintával egészen kiváló. Marmalade – avagy a narancslekvár hozzávalók: 1250 g narancs 375 g kristálycukor 60 g citromlé 1 L víz Marmalade – avagy a […]
Glutén- és laktózmentes francia krémes
A krémest mindenki ismeri. Az is aki még soha nem járt cukrászdában, már ha létezik ilyen :). Ropogós (jó esetben) leveles tészta lapok között vaníliakrém és tejszínhab, a tetején vastagon megszórva porcukorral. Nem kívánok vitába szállni senkivel a krémet illetően, hiszen mindenki másra esküszik. Az azonban biztos, hogy mi a saját főzött vaníliakrémünket fogjuk előnyben […]
Zöldséges rizseshús
Ez az étel kitűnő maradékmentő. Beletehetjük a megmaradt főtt rizst, helyet kaphat benne a megmaradt párolt zöldség a tegnapi vacsoráról, a húst pedig adhatja az el nem fogyasztott sült csirke, de akár a maradék pörkölt is. A lehetőségek száma végtelen. De, ahogy mi is tettük, elkészíthetjük frissen is, ha kimondottan erre az ételre vágyunk. Zöldséges […]