Mennyei, selymes csokoládés főzött krém, amely pudingos alapból készül, csokoládé hozzáadásával.
Mi ehhez a legjobban étcsokoládét szeretünk használni, de elkészíthető tejcsokoládéval is. Viszont figyeljünk rá, hogy akkor már nem lesz laktózmentes a végeredmény!
Csokoládés főzött krém hozzávalók:
500 ml laktózmentes tej
50 g kristálycukor
2 csomag (16 g) vaníliáscukor
2 csomag (80 g) csokoládés pudingpor
150 g étcsokoládé (legalább 60% kakaótartalom)
200 g puha vaj
100 g porcukor
Csokoládés főzött krém elkészítés:
1. A tejet, a cukrokat és a pudingport egy lábasban feltesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét, majd folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, besűrítjük.
2. Mikor felforrt lehúzzuk a tűzről, és átöntjük egy nagyobb tálba, amiben később kényelmesen ki tudjuk habosítani.
3. A forró tetejére folpackot teszünk úgy, hogy mindenhol rásimuljon. Ez megakadályozza, hogy a puding bőrös legyen. Hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten.
5. Mikor kihűlt, keverjük át a krémet. Ha úgy látjuk, hogy csomós lenne, akkor botmixerrel egyneműsítsük. Kóstoljuk meg, mennyire érezzük édesnek. Lehetséges, hogy nem fog bele kelleni az összes porcukor, vagy egyáltalán nem is kell bele.
6. A puha vajat az általunk megfelelőnek ítélt porcukor mennyiséggel habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a pudingos krémhez, és együtt habosítsuk tovább amíg fényes, egynemű krémet nem kapunk.
7. A krémhez adható rum aroma, amivel kitűnő rumos-csokis krémet lehet kreálni.
Kalóriatartalom:
Kb. 350 kcal/100 gramm