Ezt a receptet a barátnőmtől tanultam. Ő igazán felturbózva, olívabogyóval és igazi parmezánnal megszórva tálalta nekem, penne tésztával. Azóta én is gyakran készítem, az egész család szereti. Használhatunk hozzá bármilyen tésztát, valamint elkészíthető csőben sütve is.
Paradicsomos-tonhalas tészta hozzávalók:
3 db tonhalkonzerv (olajos változat)
1 közepes fej vöröshagyma
500 ml paradicsomszósz
só, bors
1 kk fokhagymapor
1 kk szárított petrezselyem
1 kk szárított oregánó
1 kk szárított bazsalikom
1 csomag (500 g) gluténmentes tészta
laktózmentes vagy növényi reszelt sajt ízlés szerint
Paradicsomos-tonhalas tészta elkészítés:
1. A tésztát lobogó sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le. Mi ebben az esetben spagettit használtunk.
2. A tonhalkonzerveket felnyitjuk, és a benne lévő olajat egy lábasba csepegtetjük. A halat egyelőre tegyük félre.
3. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, majd ebben a tonhalas olajban üvegesre pároljuk.
4. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal. Fűszerezzük ízlés szerint, majd forraljuk fel. A tonhalat kóstoljuk meg, mennyire sós, mert lehet, hogy egyáltalán nem szükséges pluszban megsózni!
5. Mikor felforrt adjuk a szószhoz a tonhalkonzerveket. Ezzel már nem szükséges hosszasan főzni. Elég, ha egyet rottyan.
6. Reszelt sajttal tálaljuk.
7. Ha szeretnénk fokozni az élményt, főzés után keverjük össze a szószt és a tésztát, majd öntsük át egy jénai edénybe, reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét, és sütőben süssük meg, amíg a sajt megpirul és elolvad rajta.
Kalóriatartalom:
Kb. 140 kcal/100 gramm