Lássuk be, valahogy mindig marad 2-3 túlérett banán, aminek a sorsáról sürgősen dönteni kell, mielőtt az ehetetlen kategóriába kerülnek. Íme itt van ez a kevert pite recept – ami nem mellesleg glutén, és tejmentes –, amibe szuperül fel lehet használni a túlérett banánokat. A siker garantált.
Banános kevert pite hozzávalók:
150 g kristálycukor
1 csomag (10 g) vaníliás cukor
3 db tojás
100 g margarin
3 db érett banán
200 g gluténmentes liszt
1 csomag (10 g) sütőpor
1 kk őrölt fahéj
Banános kevert pite elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy normál méretű szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A cukrokat a tojásokkal habosra keverjük, majd felolvasztjuk a margarint, és ezt is hozzá adjuk.
3. 2 db banánt villával összetörjük, pépesítjük, hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
4. A gluténmentes lisztet elkeverjük a sütőporral. Apránként dolgozzuk bele a tésztába, nehogy csomós legyen. A végén tegyük bele az őrölt fahéjat.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A harmadik banánt felkarikázzuk, és sorban a tészta tetejére tesszük.
6. Forró sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Kalóriatartalom:
Kb. 280 kcal/100 gramm