A chia puding nagyon tápláló étel, rendkívül sok előnyös tulajdonsággal az egészségre nézve. A chia mag tele van fehérjével, rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mint például a kalciummal és a magnéziummal, amelyek kulcsfontosságúak az optimális sejtműködéshez.
A chia magok gél állagúvá válnak, miközben áztatjuk őket, ez pedig segít az emésztőrendszer egészségének fenntartásában.
A chia puding könnyen elkészíthető és sokféle módon lehet fogyasztani; egy finom és tápláló reggeli lehet, amely energiával tölt fel egész napra. Összességében, ha egészségesen és változatosan szeretnénk étkezni és minden tápanyagot biztosítani akarunk a szervezetünknek, akkor érdemes kipróbálni a chia pudingot, mely az alábbi recepttel vegán is.
Vegán chia puding hozzávalók:
25 g chiamag
250 ml növényi tej
100 g bogyós gyümölcs
méz ízlés szerint
gyümölcs a tálaláshoz
Vegán chia puding elkészítés:
1. A chia magot és a mézet a növényi tejben elkeverjük, lefedjük majd hűtőbe tesszük amíg megkocsonyásodik. A legjobb, ha ezt előző este elvégezzük.
2. A gyümölcsöket villával összetörjük vagy botmixerrel turmixoljuk le.
3. A chia pudingot poharakba töltjük, a tetejére kanalazzuk a gyümölcspürét. A tetejére halmozzuk az egész gyümölcsöket.
4. Fogyaszthatjuk reggelire, vagy hűtőbe visszatéve a nap bármely pontján, egészséges nasi gyanánt.
Kalóriatartalom:
Kb. 70 kcal/100 gramm