Omlós, szaftos sült tarja, vele sült zöldségekkel. A hús szinte elolvad a szánkban, a fűszeres zsírban sült zöldségek pedig fantasztikus ízélményt nyújtanak.
Zöldséges sült tarja hozzávalók:
6 szelet sertéstarja
100 ml napraforgóolaj
1 zacskó sertéssült fűszersó
1 db kisebb cukkini
3 db fehérrépa
3 db sárgarépa
Zöldséges sült tarja elkészítés:
1. Készítsük el a pácot. Egy tálban amiben el fognak férni a hússzeletek, az olajat a fűszersóval elkeverjük, bedörzsöljük vele a húsok mindkét oldalát. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A legjobb, ha ezt már előző éjszaka elvégezzük.
2. A sütőt előmelegítjük 190°C fokra, alsó-felső programon.
3. A zöldségeket megmossuk, a répákat megpucoljuk. Tetszőlegesen felaprítjuk a zöldségeket és a tepsibe tesszük.
4. Ráfektetjük a zöldségekre a húsokat, és ha maradna a pácból az edény alján, azt is rá öntjük a zöldségekre és a húsokra.
5. Alufóliával lefedve forró sütőbe toljuk, és 45-60 percig sütjük. A sütési idő a hús vastagságától is függhet. Onnan tudjuk, hogy jó, ha a hús legvastagabb részét egy villával könnyedén át tudjuk szúrni.
6. Amikor átsültek a húsok, az alufóliát levéve 20-30 perc alatt pirítsuk meg a húst. Nem árt neki, ha közben megfordítjuk a hús szeleteket, és a szaftjával meglocsoljuk. Ha van légkeveréses funkció a sütőnkön, azt is kapcsoljuk be ennél a fázisnál!
Kalóriatartalom:
Kb. kb. 150 kcal/100 gramm