Kókuszkocka recept, gluténmentes, tejmentes
Sütemények

Kókuszkocka

Zseniális találmány a kókuszkocka: belül omlós tészta, kívül – és enyhén a tésztába ivódva – ínycsiklandó krém, rajta sejtelmes kókuszreszelék. A kókuszkockából minden falat új élmény, mégis ismerős nosztalgiázás is egyben.

Kókuszkocka hozzávalók:

A piskótához:

10 db tojás

200 g gluténmentes liszt

200 g kristálycukor

1 csipet szódabikarbóna

A mázhoz:

400 g laktózmentes vaj/margarin

200 g kristálycukor

130 g holland kakaópor

240 g víz

A szóráshoz:

200 g kókuszreszelék

Kókuszkocka elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon. Egy 30×21 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adjuk az összes cukrot és elkezdjük felverni. Ne verjük túl kemény habbá, inkább olyan legyen az állaga, mint a kikevert tejfölnek. A sárgáját is habosítsuk ki, amíg halványsárga színe lesz és duplájára nő a térfogata.

3. A két habot óvatos mozdulatokkal, szilikon spatulával összekeverjük (nincs jelentősége melyik habot melyikhez keverjük). Amikor a két tojáshab elkeveredett, elkezdjük 2-3 evőkanalanként hozzáadni a szódabikarbónával elkevert gluténmentes lisztet.

4. A piskótatésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen szétterítjük, és előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük (a sütő ajtaját az első 15 percben tilos kinyitni, különben össze fog esni a piskóta). A megsült piskótát rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, ezután egyforma kockákra vágjuk.

5. A máz hozzávalóit lábasba mérjük, és melegíteni kezdjük. Forralni nem kell, csak addig melegítjük a hozzávalókat amíg egynemű, sima mázat nem kapunk. 6. A piskóta kockák minden oldalát egy pillanatra belemártjuk a mázba, majd alaposan megforgatjuk kókuszreszelékben.

Kalóriatartalom:

Kb. 305 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük