Csoki-flán (glutén-és laktózmentes)
Desszertek Sütemények

Csoki-flán (glutén-és laktózmentes)

Az első receptjeink egyike a karamellás flán volt, (karamellás flán sűrített tej nélküli verzióban is) aminek most a csokoládés változatát hoztuk el Nektek! A csokitól lesz igazán selymes a textúrája, ami szinte elolvad a szánkban.

Csoki-flán (glutén-és laktózmentes)
Csoki-flán (glutén-és laktózmentes)

Csoki-flán (glutén-és laktózmentes) hozzávalók:

A karamell réteghez:
100 g kristálycukor

A flánhoz:
10 tojássárgája
60 g kristálycukor
480 g laktózmentes tej
320 g laktózmentes habtejszín
200 g étcsokoládé
1/2 tk őrölt fahéj
1 csipet só

Csoki-flán (glutén-és laktózmentes)
Csoki-flán (glutén-és laktózmentes)

Csoki-flán (glutén-és laktózmentes) elkészítése:

1. A cukrot száraz serpenyőben karamellizáljuk, majd azonnal átöntjük egy kenyérformába (kapcsos formát ne használjunk flán készítésekor, mert kifolyik), amit ezután egy 21×30 cm nagyságú tepsi közepére helyezünk.
2. A sütőt előmelegítjük 165°C fokra, alsó-felső programon.
3. A tejet, tejszínt, az egyforma darabokra tört csokoládét, fahéjat és sót lábasba mérjük. Közepes lángon, folyamatos kevergetés közben melegítjük, amíg a csoki felolvad.
4. A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáöntjük a meleg csokis tejet. Közben továbbra is kevergessük, nehogy összerántsa a tej a tojást.
5. Az így kapott keveréket kis lyukú szűrőn keresztül öntsük az ekkor már valószínűleg megdermedt karamell réteg tetejére. A nagy tepsit töltsük fel forró vízzel, amíg a kenyérforma felét el nem lepi. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
6. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd minimum 4 órára, vagy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután éles késsel vágjuk körbe a széleit, majd egy határozott mozdulattal fordítsuk ki egy tálcára vagy tálra (lehetőleg legyen pereme, különben lefolyik a karamell).
7. 1,5 cm-2 cm vastag szeletekre vágva tálaljuk.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük