Frissítő, hideg uborkaleves, amely előételként, köretként, vagy egészséges főételként is fogyasztható. Könnyű elkészíténi, és a szénhidrát bevitelre odafigyelők is nyugodtan fogyaszthatják.
Hideg uborkaleves hozzávalók:
500 g görög joghurt
2 nagyobb kígyóuborka
1 kisebb apróra vágott vöröshagyma
1 csipet őrölt kömény
3 tk friss kapor
citromlé ízlés szerint
só ízlés szerint
Hideg uborkaleves elkészítése:
1. A kígyóuborkát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Két réteg papírtörlőre sorakoztatjuk az uborkaszeleteket és alaposan megsózzuk. 20 percig állni hagyjuk.
2. Az uborkaszeleteket a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe rakjuk, és 1 percig turmixoljuk amíg sima levest nem kapunk.
3. Tálalás előtt legalább egy órára tegyük hűtőszekrénybe, majd áttetsző poharakba töltjük, 1-1 kígyóuborka szelettel díszítve tálaljuk.