Kecskeméti barackos kölestorta – 2011-es országtorta újragondolva glutén- és laktózmentes verzióban
Kapcsolódó receptek
Csokoládékenyér – glutén és tejmentes recept
Csokoládé és kenyér egy mondatban? Sőt, egy receptben? Igen! Ismerkedj meg új kedvenceddel, a csokoládékenyérrel! Csokoládékenyér hozzávalók: 1 tojás 150 g porcukor 180 g olvasztott margarin 100 g tejmentes étcsokoládé 230 g gluténmentes liszt 1 csomag (12 g) sütőpor 1 csipet só 5 tojásfehérje (a tojássárgája felhasználására itt találsz ötletet) A forma kikenéséhez: 1 ek […]
Puncstorta
A puncstorta alapból tejmentes. A cukrászatban ezt az úgynevezett nemes hulladékból készítjük. Leeső piskótarészek, maradék krémek, tölteléknek valók kerülhetnek bele. Ez nem egy kőbe vésett recept, Legyünk nyugodtan vállalkozó szelleműek! Puncstorta hozzávalók 21 cm átmérőjű tortaformához: Piskóta: 7 tojás 140 g gluténmentes liszt 140 g cukor 1 csipet szódabikarbóna Gluténmentes piskóta alapreceptünk részleteit itt találod>> […]
Pándi Meggytorta (2009-es ország tortája újragondolva, gluténmentesen)
A 2009-ben ország tortája címet elnyerő Pándi meggytorta olyan ízekkel mutatkozott be, mint a meggy és a fehércsokoládé. A torta nem a helyiségről, hanem a magyarországon legelterjedtebb meggyfajtáról kapta a nevét, ez pedig a Pándy meggy. Meggyes piskóta, meggy „lekvár”, fehércsokoládés mascarpone krém jellemzik ezt a tortát, amit már az előző két nyertes tortánál is […]