Eperdzsem házilag
Kapcsolódó receptek
Paradicsomos gnocchi (gluténmentes recept)
A gnocchi (ejtsd: nyokki) a számunkra ismertebb, nudlihoz hasonló burgonyából és lisztből készült puha tésztaféle, amit általában valamilyen gazdag szósszal párosítva fogyasztunk. Létezik tejszínes, gombás, pestos, vajas-fokhagymás, változata. Az ízvariációk száma végtelen! Receptünkkel egy egyszerű, paradicsomos változatot készíthetsz el! Paradicsomos gnocchi hozzávalók: 500 g gluténmentes száraz gnocchi (mi a Spar üzletekben találtunk rá) 2 ek […]
Őszi pite – omlós tésztával, bogyós gyümölcsös töltelékkel
Receptünk bármilyen friss vagy fagyasztott bogyós gyümölccsel elkészíthető. Bátran próbáljuk ki áfonyával, málnával, eperrel, feketeszederrel, ribizlivel. De fontos megemlíteni, hogy meggyel, almával vagy szilvával is mennyei pitét tudunk varázsolni ezzel a recepttel! A fűszerezéssel pedig az őszi ízvilágot csempészhetjük a desszertbe. Őszi – gyümölcsös – pite – omlós tésztával, bogyós gyümölcsös töltelékkel hozzávalók: A tésztához: […]
Mézeskalács
A karácsonyi készülődés elengedhetetlen része a mézeskalács sütés. A mézeskalács illata bejárja az egész házat, és az elkészítésbe, a díszítésbe, de főleg az elfogyasztásba bevonhatjuk az egész családot. Mézeskalács hozzávalók: 180 g puha laktózmentes vaj/margarin 135 g kristálycukor 1 tojás 125 g méz 500 g gluténmentes liszt 3 g szódabikarbóna 2 tk őrölt gyömbér 2 […]