Szeretnél az ízek birodalmában kalandozni még az olyan egyszerű ételeknél is, mint a lecsó? Készíts francia lecsót! Ez az egészséges, vegán étel hihetetlenül finom! Számos különböző módon elkészíthető, így ideális arra, hogy diétás igényeidhez vagy az ízlelőbimbóid kívánságaihoz igazítsd. Készülj fel tehát a francia konyha világának felfedezésére az autentikus francia lecsó elkészítéséhez szóló útmutatónkkal!
Francia lecsó hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g padlizsán
2 csemege paprika
1 kg cukkini
2 paradicsom
2 ek olívaolaj
só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint
Francia lecsó elkészítés:
1. Előkészítjük a zöldségeket: A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk.
2. A hagymákat olajon megdinszteljük.
3. Először a padlizsánt tesszük bele, amikor félig puha beletesszük a paprikát, azután a cukkinit, végül a paradicsomot. Addig pirítjuk amíg a zöldségek megpuhulnak, közben kevergessük, de ne essenek szét, mint a magyaros lecsónál!
4. Tűzről félrehúzva sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.
Kalóriatartalom:
Kb. 20 kcal/100 gramm