Minden háztartásban van egy jól bevált brassói aprópecsenye recept, most mi is hoztunk nektek egy feledhetetlenül finom verziót.
Brassói hozzávalók:
1 kg sertéscomb
1 ek sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 ek fokhagymapor
1 tk őrölt kömény
1 tk szárított petrezselyem
1 tk szárított majoranna
só, bors
1 kg burgonya
1 ek szárított rozmaring
3 ek napraforgóolaj
Brassói elkészítése:
1. A hagymát megtisztítjuk, és forró zsíron üvegesre pároljuk. Ezidő alatt a sertéscombot felkockázzuk. A húst a hagymára dobjuk, és fehéredésig pirítjuk.
2. Megszórjuk a pirospaprikával és a többi fűszerrel. Attól függően, hogy a hús mennyi levet eresztett, lehetséges, hogy egy kis vizet kell még alá öntenünk! Fedő alatt felforraljuk, majd lejjebb véve a hőfokot főzzük puhára a húst. Közben néhányszor keverjük meg.
3. Amíg a hús fő, elkészítjük a sültkrumplit. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon, vagy 180°C fokra légkeveréses programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
4. A burgonyát meghámozzuk, és akkora kockákra vágjuk, amekkorára a húst. Hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk. Megszórjuk a rozmaringgal, meglocsoljuk napraforgóolajjal. Alaposan átforgatjuk, majd az előmelegített sütőben, aranybarnára, ropogósra sütjük. A sütési idő ebben az esetben a választott sütési programtól, és a burgonya kockák méretétől függ. Amikor kezd a krumpli megpirulni, forgassuk át párszor, hogy egyenletesen süljön.
5. Amikor a hús megfőtt, beleborítjuk a sültkrumplit, összekeverjük, és azonnal tálaljuk. Tejfölt és savanyúságot is kínálhatunk hozzá.
Brassói recept és elkészítés videó
@mardzsareta Brassói🤤 a recept már elérhető az okosreceptek.hu weboldalon😘 #brassói #brassóiaprópecsenye #brassoi #brassoiapropecsenye #okosreceptek #főétel #kedvencem #gluténmentes #glutenmentes ♬ Instrumental – Vibe – pedrin cria
A hírleveled elolvasása után jöttem ide, s néztem meg a receptet. A kezdőképtől nekem is olyan lelki állapotom volt, mint a tictoc két olasz srácának, akik külföldiek olasz receptjeire reagálnak, olaszos temperamentummal.
„Jesszusom, brassóira tejfölt!!!”
Szerintem ez azért még vállalhatóbb, mint amit nekem egy fél éve a ChatGPT dobott ki brassói receptként (nem volt benne krumpli).
De hát ha nektek tényleg ez a finom, akkor legyen nektek ez a brassói.
Jó anyámat sem tudom meggyőzni arról, hogy a rizi-bizibe nem való sárgarépa. Mert az gondolom megvan, hogy olaszul a risi e bisi annyit tesz, hogy rizs és borsó. Ami eredetileg egy leveses előétel az olaszoknál.
Na, akkor ma is tanultunk valami újat 😀