Csokoládés-pisztáciás keksz
Kapcsolódó receptek
Szatmári szilvatorta – 2008-as országtorta újragondolása mentes verzióban
A 2008-ban ország tortája díjat elnyert szatmári szilvatorta a különleges ízek kedvelőinek biztosan elnyerte a szívét. Aszalt szilvás-rumos piskóta, főzött csokoládékrém, főzött marcipánkrém, tejszínhab, pörkölt dió, és aszalt szilva díszítés tökéletes összhangja jellemzi ezt a tortát. És ugyebár, a névadó, a szatmári szilvapálinka, amit az isteni finom, szatmári szilvalekvár ízére cseréltünk le. Így az egész […]
Sült padlizsán joghurtos öntettel
Szereted a padlizsánt, de nem tudod hogyan fogj hozzá otthon? Ez az egyik legjobb és egyben legegyszerűbb elkészítési módja a padlizsánnak! A sütőben karamellizálódva nyeri el az igazi zamatát. A padlizsán egyfajta szivacsként funkcionál, minden ízt magába szív. Imádja a fokhagymát, és remekül illik hozzá valamilyen zsíros, krémes öntet. Mi ebben a receptben natúr joghurtot […]
Habos-almás sütemény (glutén és tejmentes)
Ez a sütemény igazából a női szeszély ősziesített változata, lekvár helyett fűszeres alma töltelékkel. Habos-almás sütemény (glutén és tejmentes) hozzávalók: Az alma töltelékhez: 1,5-2 kg alma 100 g kristálycukor 1 tk őrölt fahéj 1/2 tk vanília paszta fél citrom leve 125 ml víz 1 csomag (40 g vaníliás pudingpor) A tésztához: 7 tojás sárgája 140 […]