Párolt lilakáposzta
Alapreceptek Köretek Ünnepi menü

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta hozzávalók:

1 fej lilakáposzta
1 fej vöröshagyma
2 ek napraforgóolaj
2 ek kristálycukor
1 ek 10%-os ételecet
1 tk őrölt kömény
só, bors

Párolt lilakáposzta elkészítése:

1. A lilakáposztát legyaluljuk (vagy lereszeljük), jól besózzuk, összekeverjük és legalább fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
2. Lábasban olajat hevítünk, a felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
3. A káposztát kinyomkodjuk és rátesszük a hagymára. Hozzáadjuk a cukrot, ecetet, köményt, és még ízlés szerint sót és borsot ha szükséges.
4. Jól keverjük össze, majd lefedve 40 percig pároljuk.

Tipp: ha szeretjük, 1-2 dl vörösbort is adhatunk a káposztához, mielőtt fedő alatt elkezdjük a párolást.

Tipp2: Ünnepi kacsasültet ajánlunk mellé 🙂

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük