Ezekkel a hozzávalókkal a tészta-töltelék arány tökéletes lesz az almáspiténkben
Kapcsolódó receptek
Gyümölcsleves
A gyümölcsleves tekintetében nincs fix recept, mi legtöbbször a konyhában fellelhető mindenféle maradék gyümölcsöt szoktuk bele tenni, így előzve meg a pazarlást és az alapanyagok kidobását. Használhatunk a lentebb leírt gyümölcsök helyett bármilyet, amit otthon találunk. A mennyiségek tekintetében sem kell ragaszkodni a receptben leírtakhoz. A legfinomabb ételek spontán készülnek, nem receptből, hanem szívből főzve. […]
Szatmári szilvatorta – 2008-as országtorta újragondolása mentes verzióban
A 2008-ban ország tortája díjat elnyert szatmári szilvatorta a különleges ízek kedvelőinek biztosan elnyerte a szívét. Aszalt szilvás-rumos piskóta, főzött csokoládékrém, főzött marcipánkrém, tejszínhab, pörkölt dió, és aszalt szilva díszítés tökéletes összhangja jellemzi ezt a tortát. És ugyebár, a névadó, a szatmári szilvapálinka, amit az isteni finom, szatmári szilvalekvár ízére cseréltünk le. Így az egész […]
Gluténmentes stollen
A különleges, német karácsonyi kalács receptje gluténmentes verzióban is meghozza a kedvünket a karácsonyi készülődéshez. Gluténmentes stollen hozzávalók: 245 g gluténmentes kenyérliszt vagy univerzális liszt 100 g kristálycukor fél csomag (6 g) sütőpor 12 g instant élesztő 1 ek útifűmaghéj (ettől lesz foszlós a gm kelt tészta) fél tk só 180 ml laktózmentes vagy növényi […]