Ezekkel a hozzávalókkal a tészta-töltelék arány tökéletes lesz az almáspiténkben
Kapcsolódó receptek
Egyszerű babfőzelék pörkölttel
Az egyik legfinomabb főzelék (szerintünk) a babfőzelék. És mivel mikor mi kigondoljuk, hogy mi legyen az aznapi menü, nem szeretjük kivárni az egy napos áztatást, így konzerv babbal készült a recept. Így nemcsak gyorsabb, de egyszerűbb is az elkészítése. Egyszerű babfőzelék pörkölttel hozzávalók: A főzelékhez: 1 kg fehérbab konzerv (bármilyen bab lehet) 2 L víz […]
Őrség zöld aranya (2016-os országtorta újragondolása gluténmentesen)
Talán az Őrség zöld aranya a legelterjedtebb és legfinomabb országtorta, ami eddig készült. Nem csoda, hiszen a tökmag jelenléte egy tortában egyáltalán nem megszokott, de ezt a tökéletes párosítást megkóstolva az jut eszünkbe, hogy „miért nem jutott ez eddig az eszünkbe?!” Őrség zöld aranya (2016-os országtorta újragondolása gluténmentesen) hozzávalók: A tökmagos ropogós réteghez: 100 g […]
Diós kosárka
A kosárkának senki nem tud ellenállni, ha pedig diós, akkor még ünnepi alkalomra is illik, például lakodalmas süteménynek, így a lagzis sütemények közül nem maradhat el a diós kosárka sem, ami puha linzer tésztából, baracklekvárból, és diós habcsók töltelékből áll. Diós kosárka (lagzis sütemény) hozzávalók: A tésztához: 300 g gluténmentes liszt 200 g laktózmentes vaj vagy […]