A paradicsom édesen-savanykásan fanyar íze remekül illik a finoman fűszerezett húshoz, a magyaros konyha zamatait is megidézve. Ezzel a gazdag tésztával biztosan jól laksz!
Paradicsomos tészta húsimádóknak hozzávalók:
500 g sertéscomb
1 ek sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsomszósz
1 marék friss bazsalikom
1 marék friss petrezselyem
só, bors
1 tk őrölt kömény
500 g gluténmentes tagliatelle (szélesmetélt)
Paradicsomos tészta húsimádóknak elkészítése:
1. A vöröshagymát felaprítjuk és a zsíron üvegesre pároljuk. A megmosott és felkockázott sertéscombot bele tesszük, fehéredésig pirítjuk. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is.
2. Felöntjük a paradicsomszósszal. Ízesítsük az apróra vágott zöldfűszerekkel, sóval, borssal, és köménnyel. Fedő alatt, közepes lángon rotyogtassuk, amíg a sertéshús teljesen át nem fől.
3. Amennyiben sok leve maradna, fedő nélkül forraljuk el és sűrítsük be.
4. A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. A húsos-paradicsomos szósszal összekeverjük.
5. Félbe vágott koktélparadicsommal és friss bazsalikom levéllel tálaljuk.