A sütőtök szezon közepén tegyünk egy kis utazást dél-ázsiába, és készítsük el ezt a fantasztikus indiai curryt!
Sütőtökös-karfiolos indiai curry hozzávalók:
2 ek olíva olaj
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
500 g sütőtök
500 g karfiol
2 ek garam masala
800 g paradicsom
400 ml kókusztej (konzerv)
400 ml víz
Sütőtökös-karfiolos indiai curry elkészítése:
1. Készítsük elő a zöldségeket. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A sütőtököt 1 centis kockákra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk.
2. Egy lábasban olajat hevítünk, amin megpároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Szórjuk rá a garam masalat és pirítsuk 3 percig.
3. Tegyük bele a paradicsomot, a tököt, a karfiolt, a kókusztejet. A kókusztej konzervet öblítsük ki vízzel, ezt is öntsük bele. Jól keverjük el, majd fedjük le és forraljuk fel.
4. Mikor felforrt a fedőt vegyük le, és közepes lángon addig főzzük amíg a tök és a karfiol megpuhul, a leve pedig kissé besűrűsödik.
5. Párolt rizzsel tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 50 kcal/100 gramm