Zöld teás keksz (matcha cookie) hozzávalók:
125 g porcukor
15 g matcha por (kb 2 ek)
220 g laktózmentes vaj/margarin
240 g gluténmentes liszt
1 csipet só
Zöld teás keksz (matcha cookie) elkészítése:
1. A puha, szobahőmérsékletű vajat/margarint a matchával és a porcukorral kihabosítjuk.
2. Adjuk hozzá a lisztet és a sót, gyúrjuk össze, és formázzunk belőle kb 4 cm átmérőjű hengert. Tekerjük be folpackba, és tegyük a fagyasztóba 30 percre.
3. A sütőt előmelegítjük 175°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
4. A tésztahengert kivesszük a fagyasztóból, és éles késsel 6-8 mm vastag, egyforma szeleteket vágunk belőle.
5. Tepsire helyezzük őket, majd az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A sütőből kivéve ne szedjük le azonnal a sütőpapírról a kekszeket, először hagyjuk langyosra hűlni. Ezután rácsra szedjük és kihűtjük.
Kalóriatartalom:
Kb. 350 kcal/100 gramm
One Reply to “Zöld teás keksz (matcha cookie)”