A két nagy kedvenc, a vörös bársony torta és a puha, ragacsos közepű brownie egy süteményen belül!
Vörös bársony brownie hozzávalók:
A brownie tésztához:
115 g laktózmentes vaj/margarin
175 g kristálycukor
20 g cukrozatlan kakaópor
2 tojás
1 tk vanília aroma
3 tk piros gél étefesték
95 g gluténmentes liszt
A krémsajtos réteghez:
225 g laktózmentes mascarpone
50 g kristálycukor
1 tojás
1 tk vanília aroma
Vörös bársony brownie elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 20×20 centis sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
2. A vajat/margarint megolvasztjuk, bele keverjük a cukrot és a kakaóport. Simára keverjük, majd hozzá adjuk a tojásokat, a vanília aromát és az ételfestéket.
3. Legvégül keverjük hozzá a lisztet. A tészta 2/3 részét öntsük a tepsibe, a maradékot tegyük félre.
4. A krémsajtos réteghez a hozzávalókat simára keverjük. Kanállal a tepsibe simított tészta tetejére halmokat teszünk, majd a meghagyott 1/3 rész tésztával is ugyan így járunk el.
5. Fogpiszkálóval, körkörös mozdulatokkal vegyítsük össze a kettőt. Ne legyen egynemű, látszódjon, hogy két különböző színből áll össze a brownie.
6. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, a tökéletes szeletelhetőség érdekében ezután még 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
7. Légmentesen záródó dobozban, hűtőszekrényben tárolható.