Vegán köleskása
Desszertek Kiadós reggelik

Vegán köleskása

A tejberizs és a tejbe(zab)gríz szerelmeseinek jó hírünk van! Itt az alapvetően gluténmentes, köleskása. Hihetetlenül finom, és gyorsabban is készül el, mint az előbb említett változatok. Ha tejberizsre vágyom, nem is szoktam már a rizsfőzéssel bíbelődni. A köles a rizs főzési idejének töredéke alatt elkészül. Lekvárral, kakaóporral, vagy fahéjjal meghintve is nagyon finom! A diétánknak megfelelő tejet használhatunk, mi ezúttal cukrozott vaníliás mandulatejjel készítettük el, ezért plusz édesítőt/cukrot nem is adtunk hozzá.

Vegán köleskása hozzávalók:

200 g köles
600 ml vaníliás mandulatej
200 g víz
víz a köles átmosásához
lekvár, kakaópor, fahéj a tálaláshoz

Vegán köleskása elkészítése:

1. A kölest folyó víz alatt alaposan mossuk át.
2. Az átmosott kölest a mandulatejjel és a vízzel tegyük fel főni. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a lángot, és gyakran megkeverve főzzük 10 percig. Ha úgy szeretjük, tovább is főzhetjük, amíg szétfő, így krémesebb, ragacsosabb lesz az állaga.
3. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk a kedvenc feltétünkkel.

Kalóriatartalom:

Kb. 85 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük