A leggyorsabban laktató étel a tészta, nem véletlenül szeretjük olyan sok verzióban. A vajas gombás spagetti is a kedvencek közé tartozik.
Vajas, gombás spagetti hozzávalók:
500 g gluténmentes spagetti
500 g csiperke gomba
100 g laktózmentes vaj
1 tk fokhagymapor
1 tk citromlé
1 marék friss petrezselyem
só, bors
Vajas, gombás spagetti elkészítése:
1. A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd félre tesszük.
2. A gombákat megmossuk, lecsepegtetjük és mérettől függően félbe, vagy négybe vágjuk.
3. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat (vigyázzunk, hogy ne égjen meg!), és beledobjuk a gomba cikkeket. Fűszerezzük fokhagymával, sóval és borrsal.
Amikor a gomba összeesik, és elkezdi kiengedni a levét, vegyük lejjebb a lángot, és pároljuk, amíg a gomba megfő. Ha túlzottan elfőne a leve, tegyünk bele a tészta főzővizéből egy keveset.
4. Keverjük össze a kifőtt tésztával, locsoljuk meg a citromlével, majd szórjuk meg alaposan durvára vágott, friss petrezselyem levéllel.