Vajas gombás spagetti
Egytál ételek Tészták

Vajas, gombás spagetti

A leggyorsabban laktató étel a tészta, nem véletlenül szeretjük olyan sok verzióban. A vajas gombás spagetti is a kedvencek közé tartozik.

Vajas, gombás spagetti hozzávalók:

500 g gluténmentes spagetti
500 g csiperke gomba
100 g laktózmentes vaj
1 tk fokhagymapor
1 tk citromlé
1 marék friss petrezselyem
só, bors

Vajas, gombás spagetti elkészítése:

1. A tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd félre tesszük.
2. A gombákat megmossuk, lecsepegtetjük és mérettől függően félbe, vagy négybe vágjuk.
3. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat (vigyázzunk, hogy ne égjen meg!), és beledobjuk a gomba cikkeket. Fűszerezzük fokhagymával, sóval és borrsal.
Amikor a gomba összeesik, és elkezdi kiengedni a levét, vegyük lejjebb a lángot, és pároljuk, amíg a gomba megfő. Ha túlzottan elfőne a leve, tegyünk bele a tészta főzővizéből egy keveset.
4. Keverjük össze a kifőtt tésztával, locsoljuk meg a citromlével, majd szórjuk meg alaposan durvára vágott, friss petrezselyem levéllel.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük