Trüffelkrém tortán – ha most megkívántad, az nem a véletlen műve 🙂
Kapcsolódó receptek
Sütőtökös piskótatekercs – fehércsokoládés töltelékkel
Ha eddig csak magában, sütve etted a sütőtököt, ez a recept (is) be fogja számodra bizonyítani, hogy mennyire sokoldalú hozzávaló, és akár még piskótatekercs is készíthető belőle! Sütőtökös piskótatekercs – fehércsokoládés töltelékkel hozzávalók: A sütőtökös piskótához: 3 tojás 150 g kristálycukor 150 g sütőtök püré 1 tk vanília aroma 80 g gluténmentes liszt fél tk […]
Halászlé
A Karácsony – de leginkább a Szenteste – egyik legfőbb étke a hal, hiszen ekkor még böjt időszak van. Magyarországon nagyon sok vacsoraasztalra kerül ilyenkor halászlé, aminek van néhány alapszabálya, és ha ezeket betartod, akkor gyakorlatilag elronthatatlan. A halászlé igazából halgulyásnak is nevezhető, így aztán az alap hozzávalóinak listája és az elkészítés módja is egy […]
Sárgabarack dzsem házilag
A magyar konyhában – főleg a cukrászatban – nagyon nagy szerepe van a sárgabarack lekvárnak, hiszen a lekváros palacsintától kezdve a zserbóig bezárólag kifejezetten sokszor használjuk. Ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a rendelkezésünkre áll friss barack, akár a piacról, akár a kertünk végén álló barackfáról, dzsemet készítve tartósítani tudjuk azt. A lentebb megadott […]