Könnyen elkészíthető nyári vacsora, ami a tengerparti nyaralást idézi.
Tejszínes tenger gyümölcsei (tésztával) hozzávalók:
4 ek olívaolaj
500-750 g fagyasztott tenger gyümölcsei vegyesen (kagyló, polip, rák)
200 ml laktózmentes főzőtejszín
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 marék friss petrezselyem
1 marék friss bazsalikom
1 tk oregánó
feketebors
500 g gluténmentes penne
víz és só a főzéshez
Tejszínes tenger gyümölcsei (tésztával) elkészítése:
1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
2. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megpirítjuk rajta.
3. Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, a kiengedett vizet elforraljuk alóla. Fűszerezzük friss vagy szárított zöldfűszerekkel és borssal. Sózni nem kell, vagy csak nagyon óvatosan, mert a tengeri herkentyűk eleve nagyon sósak!
4. Amikor elfőtt alóla a víz, felöntjük a főzőtejszínnel, felforraljuk és besűrítjük.
5. A kifőtt tésztára szedve tálaljuk, díszítsük friss bazsalikom levéllel.
Kalóriatartalom:
Kb. 270 kcal/100 gramm