Tejszínes tenger gyümölcsei tésztával
Halételek Tészták

Tejszínes tenger gyümölcsei (tésztával)

Könnyen elkészíthető nyári vacsora, ami a tengerparti nyaralást idézi.

Tejszínes tenger gyümölcsei (tésztával) hozzávalók:

4 ek olívaolaj
500-750 g fagyasztott tenger gyümölcsei vegyesen (kagyló, polip, rák)
200 ml laktózmentes főzőtejszín
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 marék friss petrezselyem
1 marék friss bazsalikom
1 tk oregánó
feketebors
500 g gluténmentes penne
víz és só a főzéshez

Tejszínes tenger gyümölcsei (tésztával) elkészítése:

1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
2. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát megpirítjuk rajta.
3. Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, a kiengedett vizet elforraljuk alóla. Fűszerezzük friss vagy szárított zöldfűszerekkel és borssal. Sózni nem kell, vagy csak nagyon óvatosan, mert a tengeri herkentyűk eleve nagyon sósak!
4. Amikor elfőtt alóla a víz, felöntjük a főzőtejszínnel, felforraljuk és besűrítjük.
5. A kifőtt tésztára szedve tálaljuk, díszítsük friss bazsalikom levéllel.

Tejszínes tenger gyümölcsei tésztával
Tejszínes tenger gyümölcsei tésztával

Kalóriatartalom:

Kb. 270 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük