Szatmári szilvatorta, 2008-as ország tortája, mentes verzióban
Kapcsolódó receptek
Égetett tészta alaprecept
Az égetett tésztából (choux pastry) készült desszertek személyes kedvenceim. Mégis nagyon ritkán készítem. És amikor igen, akkor pedig nem eleget. Ebből a tésztából készül a nálunk méltán híres képviselőfánk, az eclair fánk, a profiterol, de még a churros is. A kényesebb fajta sütemények közé tartozik, odafigyelést igényel az elkészítése. Égetett tészta hozzávalók: 120 ml laktózmentes […]
Répatorta recept
Puha textúrájával, finom édességével és gyengéd fűszeres ízével a répatorta a sütés világának időtlen klasszikusa. A 19. századi Angliában a maradékok gazdaságos felhasználásának szerény kezdeteitől kezdve ez az elragadó desszert tovább fejlődik, és világszerte a sütni és enni szeretők generációit nyűgözi le. Akár kezdő, akár tapasztalt vagy a sütés világában, ha valami új és izgalmas […]
Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta hozzávalók: 1 fej lilakáposzta 1 fej vöröshagyma 2 ek napraforgóolaj 2 ek kristálycukor 1 ek 10%-os ételecet 1 tk őrölt kömény só, bors Párolt lilakáposzta elkészítése: 1. A lilakáposztát legyaluljuk (vagy lereszeljük), jól besózzuk, összekeverjük és legalább fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. 2. Lábasban olajat hevítünk, a felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk […]