Szabolcsi almás máktorta – országtorta 2012 mentes verzióban
Kapcsolódó receptek
Avokádóban sült tojás
Egészséges és finom reggeli ötlet, avokádó imádóknak. Avokádóban sült tojás hozzávalók: 1 db érett avokádó 2 db tojás só, bors 1 csipet fűszerpaprika 1 ek friss metélőhagyma Avokádóban sült tojás elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 220°C fokra, alsó-felső programon. Egy kisebb tűzálló tálba sütőpapírt fektetünk. 2. Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, és tegyük a […]
Sajtos makaróni (mac’n’cheese)
Gondolnád, hogy a világ legegyszerűbbnek tűnő ételei is tudnak feledhetetlen gasztronómiai élményt nyújtani? Mostantól másképp fogsz a sajtos makarónira tekinteni! Sajtos makaróni hozzávalók: 500 g gluténmentes makaróni (vagy szarvacska, orsó, bármi ami van) 100 g laktózmentes vaj 100 g gluténmentes liszt 1 L laktózmentes tej só, bors 1 csipet szerecsendió 300 g cheddar sajt (bármilyen […]
Pörkölt
A magyar gasztronómia egyik fő alappillére: a pörkölt. A magyar konyhára nagyon igaz, hogy ha pörköltet tudsz készíteni, szinte bármit meg tudsz főzni. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyi ételünk kezdődik pörkölt alappal, úgy mint a gulyásleves, paprikáskrumpli, halászlé, krumplis tészta, borsópörkölt, karfiolpörkölt stb. Pörkölt hozzávalók: 1 kg sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 evőkanál fűszerpaprika […]