Kapcsolódó receptek
Viktória piskóta (Victoria sponge)
A Viktória piskóta neve becsapós lehet, mert ez a név nemcsak magát a piskótát jelenti, hanem az ebből készült, vajkrémmel és lekvárral töltött, tradicionális angol desszertet is. A sütemény Viktória királynőről kapta a nevét, aki az ötórai tea mellé gyakran előszeretettel fogyasztotta ezt a piskótát. Teadélutánra külön-külön kis sütőformában készítik, és egyesével töltik meg őket. […]
Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves, mely minden kanál után megsimogatja a lelket. Tárkonyos csirkeragu leves hozzávalók: 1 kg csirkemell filé 4 ek olaj 1 doboz leveszöldség (ebben szinte minden benne van ami kell: vöröshagyma, répa, fehérrépa, karalábé, zellergumó, petrezselyem) 200 g fagyasztott zöldborsó 200 g gomba 4 db leveskocka só, bors 2 ek tárkony 200 ml laktózmentes […]
Sárgabarackos-frangipános pite
Sárgabarackos-frangipános pite hozzávalók: 300 g mandulaliszt 250 g kristálycukor 200 g laktózmentes puha vaj/margarin 5 tojás 1 ek vanília aroma 1 csipet só 2 ek útifűmaghéj 10 db sárgabarack kimagozva 50 g szeletelt mandula 1 ek laktózmentes vaj/margarin 2 ek porcukor Sárgabarackos-frangipános pite elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 23 cm […]