Sütőtökös-karamellás-fahéjas cupcake (glutén és laktózmentes)
Kapcsolódó receptek
Dobos krém (az eredeti, Dobos C. Józseftől)
Az eredeti dobos krém semmihez sem fogható! Lágy, egyszerre tömény és könnyed csokoládékrém. Aki nem próbálta, vagy sosem kóstolta, higgye el, megéri kipróbálni! Dobos krém hozzávalók: 4 tojás 200 g porcukor 235 g vaj (laktózmentes is lehet) 2 csomag (16 g) vaníliás cukor 35 g 99%-os kakaótartalmú étcsokoládé (kakaómassza) 35 g kakaóvaj 200 g 60%-os […]
Hogyan együnk olcsón, de mégis jót?
Azoknak is fennakad a szeme a bolti bevásárláskor, akiknek egyébként nincsenek anyagi gondjaik. Horror-drágulás következett be az elmúlt egy évben az élelmiszerek terén, így a jót evés vágya lassan már a luxus-kategóriába tartozik. A nagy élelmiszer áruházak vezetői már hangoztatják egy pár hónapja, hogy átalakultak a vásárlói igények: a korábbinál sokkal nagyobb sikert érnek el […]
Glutén- és laktózmentes tejszelet („Kinder” szelet)
„Sajnos ezt sem ehetem” című rovatunk legújabb részében megpróbáljuk felidézni, a Kinder tejszelet ízvilágát ebben a süteményben. Így az intoleranciában szenvedők is élvezhetik ezt (az amúgy nagyon finom) a krémes desszertet. Glutén- és laktózmentes tejszelet hozzávalók: A kakaós tésztához: 8 db tojás 200 g kristálycukor 6 ek víz 80 g laktózmentes vaj/margarin 300 g gluténmentes […]