Nem minden nap van kedve az embernek a sütőt bekapcsolni. Pláne, ahogy melegszik az idő, egyre kevésbé akarózik! De ebben az esetben sem kell lemondanunk a desszertről. Erre találták ki, a sütés nélküli finomságokat. Csak úgy, mint ezt az egészséges nassolnivalót: a sütés nélküli zabfalatokat mézzel, aszalt gyümölcsökkel, és csokoládéval gazdagítva.
Sütés nélküli zabfalatok hozzávalói:
250 g laktózmentes vaj/margarin
3 ek méz
100 g gluténmentes zabpehely
80 g dió
80 g szárított sárgabarack
80 g mazsola
1 tk vanília aroma
50 g étcsokoládé
Sütés nélküli zabfalatok elkészítése:
1. Készítsük elő a hozzávalókat: a diót daráljuk le, a sárgabarackot aprítsuk fel, a csokoládét vágjuk durvára.
2. A szobahőmérsékletű vajat/margarint a mézzel keverjük össze. A többi hozzávalót tegyük bele és alaposan gyúrjuk össze. Javasoljuk, a robotgép dagasztószárát, mert nagyon ragacsos lesz a massza.
3. Tegyük hűtőszekrénybe 2 órára. Majd amikor kihűlt, formázzunk golyókat belőle.
Tipp: Kedvünk szerint hempergessük meg darált dióban vagy csokoládé forgácsban.
Kalóriatartalom:
Kb. 300 kcal/100 gramm