Süssünk almát gyorsan, egyszerűen, aztán ámuljunk a sült alma csodáján!
Sült alma hozzávalók:
4 db piros alma (starking, red chief, ezek hosszúkásabbak, több töltelék fér beléjük)
30 g darált dió
55 g kristálycukor
2 ek laktózmentes vaj/margarin
fél tk őrölt fahéj
50 ml víz
Sült alma elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 175°C fokra, alsó-felső programon. 4 kisebb kerámia edényt, vagy 1 nagyot előkészítünk.
2. Az almák tetejét levágjuk, a magházát kivágjuk.
3. A cukrot, a szobahőmérsékletű vajat/margarint és fahéjat kikeverjük. Hozzáadjuk a diót. A tölteléket 4 felé osztjuk, és minden almát jól megtöltünk vele.
4. Az almákat az edény(ekbe) helyezzük, rátesszük a tetejüket, és egy kevés vizet öntünk alá.
5. Előmelegített sütőbe toljuk és 45 percig sütjük. Amikor az alma mindenhol megpuhult elkészült. Hagyjuk pár percet hűlni. Melegen tálaljuk vanília sodóval, vagy 1-1 gombóc sós karamellás fagylalttal.