Spagetti húsgombóccal hozzávalók:
A húsgombócokhoz:
500 g darált sertéshús
35 g gluténmentes panírmorzsa
1 tk szárított petrezselyem
20 g reszelt parmezán
1 tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk őrölt fűszerpaprika
só, bors ízlés szerint
4 ek olívaolaj a sütéshez
A szószhoz:
1 fej vöröshagyma
400 g aprított paradicsom (konzerv)
1 tk bazsalikom
1 tk oregánó
1 babérlevél
A tésztához:
500 g gluténmentes spagetti
víz+só
Spagetti húsgombóccal elkészítése:
1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félre tesszük.
2. A húsgombóchoz a hozzávalókat kézzel összegyúrjuk, és 16 db egyforma gombócot gyúrunk belőle. Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a húsgombócok minden oldalát egyenletesen aranybarnára sütjük. Amikor elkészült tegyük őket tányérra, alufóliával fedjük le, hogy ne száradjanak ki.
3. A serpenyőben maradt olajba dobjuk a felkockázott hagymát. Üvegesre pároljuk, majd felöntjük a paradicsomkonzervvel. Hozzáadjuk a fűszereket is és közepes lángon, 10 percig forraljuk, besűrítjük.
4. Tálaláskor a spagetti tetejére tesszük a húsgombócokat, végül a tetejére szedünk a szószból.