Sárgabarackos-frangipános pite hozzávalók:
300 g mandulaliszt
250 g kristálycukor
200 g laktózmentes puha vaj/margarin
5 tojás
1 ek vanília aroma
1 csipet só
2 ek útifűmaghéj
10 db sárgabarack kimagozva
50 g szeletelt mandula
1 ek laktózmentes vaj/margarin
2 ek porcukor
Sárgabarackos-frangipános pite elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kikenünk 1 ek vajjal/margarinnal.
2. A cukorból 2 evőkanállal kiveszünk, és megszórjuk vele a kimagozott sárgabarackokat, félre tesszük.
3. A frangipánhoz a mandulalisztet és a cukrot késes aprítóban minél finomabbra daráljuk. Adjuk hozzá a puha vajat/margarint, a tojásokat, a sót és a vaníliát, majd turmixoljuk egynemű, krémes masszává.
4. A keveréket osszuk kétfelé, az egyik feléhez adjuk hozzá az útifűmaghéjat. Ez fel fogja szívni az esetleges nedvességet, ami kisül a sárgabarackból, és nem fogja hagyni, hogy a sütemény alja elázzon. Öntsük a tortaformába és egyenletesen terítsük el benne.
5. Sorban tegyük a frangipán tetejére, magozott felükkel lefelé a sárgabarackokat, majd öntsük rá a frangipán másik felét, és egyenletesen oszlassuk el rajta.
6. A tetejét szórjuk meg szeletelt mandulával, majd előmelegített sütőben süssük 45 percig, amíg egyenletesen megpirul a teteje. Hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Kalóriatartalom:
Kb. 400 kcal/100 gramm