Pizzatészta alaprecept (glutén- és tejmentes)
Kapcsolódó receptek
Sajttál variációk
Ebben a cikkben nem receptet fogtok találni, hanem néhány tippet ahhoz, hogy szemetgyönyörködtető sajttálakat tudjatok készíteni! Akár előétel gyanánt, akár főfogásként kínáljuk, a siker garantált lesz! A jó sajttál titka Nincs ilyen 🙂 nincs jó vagy rossz sajttál. Nincsenek szabályok, hogy mit mivel, mennyit, miért, hogyan lehet enni. Az egész lényege, mint a svédasztalos reggelinél, […]
Aranygaluska glutén-és laktózmentesen
Az aranygaluskára mind emlékszünk: puha, foszlós kelt tésztagombócok, dióba forgatva, nyakon öntve vaníliasodóval. Glutén és laktózmentes alapanyagokkal sincs ez másként! Aranygaluska glutén-és laktózmentesen hozzávalók: 300 g meleg laktózmentes tej 50 g kristálycukor 14 g por élesztő 500 g gluténmentes kenyérliszt (pl Schar Mix B) 100 g laktózmentes vaj vagy margarin 2 tojás 1 csipet só […]
Lencsefőzelék, füstölt hússal
A hagyomány szerint, újévkor lencsét kell ennünk, így egész évben bőségben lesz részünk. Azonban nem csak ezért, hanem a lencse rengeteg jó tulajdonsága miatt is érdemes rendszeresen fogyasztanunk: segíti az anyagcserét (székrekedésre kimondottan jó hatással van), nyomelemekben gazdag, magas a folsav tartalma, ezért kismamáknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása! Ezeken kívül pedig nagyon finom is. 🙂 […]