Pezsgőkrémes macaron
Sütemények Vendégvárók

Pezsgőkrémes macaron

Ha szeretnél kicsit vadulni, vagy kifejezetten csak felnőtteknek szánni egy édességet, akkor válaszd a pezsgőkrémes macaront!

Pezsgőkrémes macaron hozzávalók:

A pezsgőkrémhez:
200 g fehércsokoládé
55 g habtejszín
100 g pezsgő

A macaronhoz:

150 g mandulaliszt
150 g porcukor
2×55 g tojásfehérje
150 g kristálycukor
37 g ásványvíz
2 csepp rózsaszín ételfesték

Pezsgőkrémes macaron elkészítése:

1. Először a krémet készítjük el. A fehércsokoládét mikrohullámú sütőben, fél percenként átkeverve felolvasztjuk. A tejszínt és a pezsgőt is külön-külön felmelegítve, langyosan keverjük a csokihoz. Először a tejszínt keverjük el benne, majd a pezsgőt. Ekkor a krém még nagyon folyós, ezért 5-6 órára, vagy egész éjszakára hűtőbe tesszük.
2. A macaronhoz a porcukrot és az őrölt mandulát késes aprítóban ledaráljuk, majd átszitáljuk. Ebbe a keverékbe bele mérjük az első adag 55 g tojásfehérjét, de ne keverjük össze.
3. A cukrot és a vizet lábasban elkezdjük felforralni. Konyhai hőmérővel folyamatosan tartsuk szemmel a hőfokát. Ebbe a cukorszirupba tegyük a 2 csepp ételfestéket. Amikor a cukorszirup eléri a 115°C fokot, kezdjük el kihabosítani – robotgéppel – a második adag 55 g tojásfehérjét.
4. Amikor a szirup eléri a 118°C fokot, elkezdjük az edény falán, vékony sugárban végig csurgatva hozzáadni a tojásfehérjéhez. Kihűlésig habbá verjük, amíg a habverő fejet megemelve megtartja a hab a formáját.
5. A felvert habot a porcukor-mandula-tojásfehérje keverékhez adjuk, és össze dolgozzuk. Nem kell nagyon vigyázni a habra, keverés közben mindenképpen össze fog esni. Addig keverjük, amíg a spatulát megemelve láva szerűen, szakadás nélkül folyik le róla a tészta.
6. Habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire, vagy az erre kitalált szilikonos sütőlapra nyomjuk a tésztát. (megjegyzés: nagyjából 50 Ft-os méretű tészta köröket próbáljunk meg kinyomkodni)
7. A tepsit néhányszor ütögessük a konyhapulthoz, hogy a buborékok eltávozzanak. Tegyük félre a macaron héjakat száradni, ha lehet páramentes helyre. A szoba hőmérsékletétől és páratartalmától függhet, hogy mennyi idő alatt száradnak meg. 10-30 perc is lehet akár. Amikor az ujjunkkal megtapogatjuk a macaronok tetejét, és a tészta már nem ragad, akkor elegendő ideig száradt.
8. A sütőt előmelegítjük 130°C fokra, légkeveréses programon. A macaronokat 12 percig sütjük, 10 percnél nyissuk ki az ajtót egy pillanatra, és engedjük ki a bent keletkezett gőzt.
9. Sütés után azonnal húzzuk le a sütőpapírral együtt a macaronokat, hogy ne süljenek tovább. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak ez után szedjük le a sütőpapírról.
10. A kihűlt krémet robotgéppel, közepes fokozaton elkezdjük kihabosítani. Vigyázzunk, hogy ne csapódjon ki a tejszín! Lágy, világos krémet kell kapnunk, ami kellően stabil és megtartja a formáját. A krémet habzsákba töltjük.
11. A kihűlt macaronokat összepárosítjuk, majd gazdagon megtöltjük a pezsgőkrémmel. Légmentesen záródó dobozban, hűtőszekrényben tároljuk, és egy héten belül fogyasszuk el.

Pezsgőkrémes macaron
Pezsgőkrémes macaron

Pezsgőkrém recept és elkészítés videó:

@mardzsareta gyorsan az elején: elnézést az orrhangom miatt🤧nem részletezném mit érzek…😷 szóóóvaaal a pezsgőkrém🤤 nagyon finom, remélem Nektek is tetszeni fog🥂 aki nem iszik alkoholt használhat kölyökpezsgőt, szőlőlevet, illetve én el tudnám képzelni zöld vagy fekete teával megbolondítva is😍 az alkolizálók (pacsi🤜🏻🤛🏻) pedig vadulhatnak whiskyvel, vagy bármilyen tetszőleges likőrrel🤩 csak az arányokra ügyeljetek, hogy meglegyen! Recept linkje pedig a bio-ban kattintható 😊 #okosreceptek #pezsgőkrém #pezsgokrem #tortakrém #tortatöltelék #macaron #macarontöltelék #gluténmentes #glutenmentes #cakefilling #champagnecream #macaronfilling #glutenfree ♬ Instrumental – Vibe – pedrin cria

FIGYELEM! A krém alkoholt tartalmaz, ezért gyerekeknek ne adjunk belőle!

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük