Pándi Meggytorta (2009-es ország tortája újragondolva, gluténmentesen)
Kapcsolódó receptek
Hogyan együnk olcsón, de mégis jót?
Azoknak is fennakad a szeme a bolti bevásárláskor, akiknek egyébként nincsenek anyagi gondjaik. Horror-drágulás következett be az elmúlt egy évben az élelmiszerek terén, így a jót evés vágya lassan már a luxus-kategóriába tartozik. A nagy élelmiszer áruházak vezetői már hangoztatják egy pár hónapja, hogy átalakultak a vásárlói igények: a korábbinál sokkal nagyobb sikert érnek el […]
Diótorta
Ha szeretnél valami fenségesen finom és nemesen egyszerű tortát, amit soha senki nem fog elfelejteni, aki valaha evett belőle, akkor ezt a diótortát figyeld! Diókrém és diós piskóta dukál hozzá! Diótorta hozzávalók: A diós piskótához: 7 tojás 140 g kristálycukor 100 g gluténmentes liszt 40 g darált dió 1 csipet szódabikarbóna A diókrémhez: 500 ml […]
Vaníliasodó
A vaníliasodó nagymamáink receptkönyveinek alapja volt. Rengeteg édesség-sütemény dobható fel ezzel a selymes, lágy, krémes öntettel. Vaníliasodó hozzávalók: 500 ml laktózmentes tej 1 késhegyni vanília őrlemény 5 db tojássárgája 60 g kristálycukor 20 g étkezési keményítő Vaníliasodó elkészítése: 1. A tejet a vaníliával felmelegítjük. 2. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel csomómentesre keverjük. Amikor […]