Pándi meggytorta, 2009-es országtorta
Kapcsolódó receptek
Verhetetlen bolognai, gluténmentes spagettivel
A bolognai spagetti bár olasz eredetű, de remekül illeszkedik a magyar konyha ízvilágába is, ráadásul könnyedén elkészíthető gluténmentes tésztával is! Bolognai spagetti hozzávalók: 1 db nagyobb vöröshagyma 1 kg darált sertés vagy marhahús 3 szál répa 500 ml paradicsomszósz szükség szerint víz só bors fokhagyma petrezselyem bazsalikom oregánó majoranna fűszerkömény 100 ml tej (kihagyható) 1 […]
Házi bodzaszörp
Aktuális! Virágzik a bodza amiből remek szörpöt készíthetünk otthon is, minden különösebb erőfeszítés nélkül. Házi bodzaszörp hozzávalók: 10-12 db tenyérnyi nagyságú bodzavirág 2 db nagyobb citrom 2 kg kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer) 6 L víz 30 g citromsav Házi bodzaszörp elkészítése: 1. A cukrot felfőzzük a vízzel, amíg a cukor elolvad benne. Hagyjuk kihűlni. […]
Pizzatészta alaprecept (glutén- és tejmentes)
A pizza népszerűségét szerintem nem kell magyarázni. Az viszont már érdemelne néhány szót, hogy ha gluténérzékenyként szeretnénk pizzázni, a lehetőségek száma jelentősen csökken. Ezért jó, ha van a tarsolyunkban egy jól bevált és kipróbált pizza alaprecept gluténmentes és tejmentes verzióban is. Pizzatészta alaprecept (glutén- és tejmentes) hozzávalók: 185 ml langyos víz 1 csomag (7 g) […]