Nyers céklalé
Italok

Nyers céklalé – ezzel egészségesebbre ihatod magad!

A céklát nemcsak savanyúságként, hanem húsokkal együtt sütve, smoothie-ba keverve, salátába reszelve, grillezve is fogyaszhatjuk. Rendkívül egészséges gyökérzöldség, hiszen tele van antioxidánsokkal, a leve pedig igazi kincs a magas vérnyomástól szenvedőknek. Nem mellesleg a máj működését is hatékonyan támogatja. Otthonunkban is könnyen hozzájuthatunk ehhez a csodaléhez, és az elkészítése is pofon egyszerű.

Nyers céklalé hozzávalók:

2 kg cékla
ízlés szerint citromlé és méz

Nyers céklalé elkészítése:

1. A céklát megmossuk és meghámozzuk.
2. Apró lyukú reszelőn lereszeljük, 2-3 órát pihentetjük. Ez idő alatt levet ereszt.
3. Kis lyukú szűrőn, vagy gézlapon átnyomkodjuk, kinyerjük az összes levet. (Ehhez javasoljuk a gumikesztyű használatát, hiszen befogná a bőrt.)
4. Citromlével és mézzel ízesítjük.

Kalóriatartalom: 

Kb. 20 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük