A cukrászatban a női szeszély nevet viselő sütemény inkább a krémesre hasonlít küllemében. Na ez NEM AZ! Hanem az a házi sütemény, amely valószínűleg a magas hab-réteg miatt kapta ugyanazt a nevet
Női szeszély hozzávalók:
7 tojás
140 g laktózmentes vaj/margarin
280 g kristálycukor
140 g gluténmentes liszt
5 g sütőpor
100 g tetszőleges lekvár
A tepsi kikenéséhez:
1 ek laktózmentes vaj/margarin
1 ek gluténmentes liszt
Női szeszély elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon. Egy közepes méretű, szögletes tepsit kivajazunk és kilisztezünk.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a puha, szobahőmrésékletű vajjal/margarinnal és a cukor felével (140 g) kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
3. Tepsibe öntjük, egyenletesen szétterítjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Amíg sül készítsük el a tojáshabot.
4. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük.
5. A megsült tésztát még forrón megkenjük a kedvenc lekvárunkkal (mi eperlekvárt használtunk), és rákanalazzuk a tojáshabot is. Villával húzzunk csíkokat a tetején, így sütés után szép mintája lesz. 5 percre visszatoljuk a forró sütőbe, és addig sütjük amíg a hab egyenletesen megpirul a tetején. Kihűlve szeleteljük.
Tipp: barnacukorral is elkészíthető.
Kalóriatartalom:
Kb. 300 kcal/100 gramm
One Reply to “Női szeszély”