Női szeszély
Sütemények

Női szeszély

A cukrászatban a női szeszély nevet viselő sütemény inkább a krémesre hasonlít küllemében. Na ez NEM AZ! Hanem az a házi sütemény, amely valószínűleg a magas hab-réteg miatt kapta ugyanazt a nevet

Női szeszély hozzávalók:

7 tojás
140 g laktózmentes vaj/margarin
280 g kristálycukor
140 g gluténmentes liszt
5 g sütőpor
100 g tetszőleges lekvár

A tepsi kikenéséhez:
1 ek laktózmentes vaj/margarin
1 ek gluténmentes liszt

Női szeszély elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon. Egy közepes méretű, szögletes tepsit kivajazunk és kilisztezünk.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a puha, szobahőmrésékletű vajjal/margarinnal és a cukor felével (140 g) kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
3. Tepsibe öntjük, egyenletesen szétterítjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Amíg sül készítsük el a tojáshabot.
4. A tojásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük.
5. A megsült tésztát még forrón megkenjük a kedvenc lekvárunkkal (mi eperlekvárt használtunk), és rákanalazzuk a tojáshabot is. Villával húzzunk csíkokat a tetején, így sütés után szép mintája lesz. 5 percre visszatoljuk a forró sütőbe, és addig sütjük amíg a hab egyenletesen megpirul a tetején. Kihűlve szeleteljük.

Tipp: barnacukorral is elkészíthető.

Női szeszély barna cukorral készítve
Női szeszély barna cukorral készítve

Kalóriatartalom: 

Kb. 300 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

One Reply to “Női szeszély

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük