Néró teasütemény (glutén és laktózmentes)
Édességek Sütemények

Néró teasütemény (glutén és laktózmentes)

Ezek az általában lekvárral töltött teasütemények az ünnepi vendégváró falatok közül sem hiányozhatnak, de gyakran találkozhatunk velük a lagzis sütemények között is.

Néró teasütemény (glutén és laktózmentes)
Néró teasütemény (glutén és laktózmentes)

Néró teasütemény (glutén és laktózmentes) hozzávalók:

500 g gluténmentes liszt
300 g laktózmentes vaj vagy margarin
300 g porcukor
10 g citromhéj
10 g vaníliás cukor
10 tojás sárgája

A töltéshez:
320 g baracklekvár

A díszítéshez:
100 g étcsokoládé

Néró teasütemény (glutén és laktózmentes)
Néró teasütemény (glutén és laktózmentes)

Néró teasütemény (glutén és laktózmentes) elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra, alsó-felső programon. Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral (érdemes két tepsivel dolgozni).
2. A puha vajat/margarint a porcukorral világosra, habosra felverjük. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat. Amikor az összes tojássárgája belekerült hozzáadjuk a lisztet, citromhéjat és vaníliás cukrot. Alaposan keverjük össze. A végén egy sima, de nagyon sűrű tésztát fogunk kapni.
3. A tésztát sima csöves habzsákba töltjük. A habzsák legyen szövet, vagy valamilyen tartósabb műanyag, mert a gyenge habzsák ki fog szakadni.
4. A tésztából a sütőpapírra 5 forintos nagyságú halmokat nyomunk. Ne legyenek túl nagyok, mert a tészta sülés közben szét fog terülni. Bőven hagyjunk köztük helyet!
5. Előmelegített sütőbe toljuk és 8-10 percig sütjük. Addig készítsük elő a következő adag nérót. Sütőből kivéve hagyjuk pár percet a sütőlemezen hűlni, ezután tudjuk majd leszedni a sütőpapírról.
6. A kisült néró tésztákat összepárosítjuk. Az egyik felét megtöltjük lekvárral vigyázva, hogy ne legyen benne túl sok a töltelék, különben kifolyik. A tetejére tesszük a párját és félrerakjuk a díszítéshez, amíg minden nérót betöltünk.

Néró teasütemény (glutén és laktózmentes)
Néró teasütemény (glutén és laktózmentes)

7. A csokoládét olvasszuk fel mikróban 30 másodpercenként átkeverve, vagy vízgőz fölött. Töltsük habzsákba, aminek a végére egy nagyon kicsi lyukat vágunk. A betöltött nérók tetejét gyors mozdulatokkal megcsíkozzuk a csokival.
8. Fogyasztás előtt hagyjuk állni egy éjszakát, hogy teljesen megpuhuljon.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu