A mézes narancskrém hangulata alapvetően a karácsonyt idézi, de inkább úgy mondanánk, hogy a szeretetet. Ebben minden bennevan, ami szívet-lelket melenget, és ha valakit ezzel kínálsz meg, az tudni fogja, hogy szereted.
Mézes narancskrém hozzávalók:
2 db narancs
600 ml laktózmentes tej
40 g étkezési keményítő
3 ek méz
Mézes narancskrém elkészítése:
1. A narancsokat megmossuk. A héját burgonyahámozóval levágjuk – a fehér részek nélkül – majd vékonyan felcsíkozzuk.
2. 500 ml tejbe beledobjuk a narancshéjat, feltesszük forrni. Miután felforrt, szűrővel szedjük ki a narancshéj darabokat. (Ha nem zavar benne is hagyhatjuk.)
3. A maradék 100 ml tejben elkeverjük a keményítőt. Hozzáadjuk a forró tejhez. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
4. Félre húzzuk a tűzről, és belekeverjük a narancsok kifacsart levét és a mézet.
5. Edényekbe töltjük, majd hűtőszekrénybe tesszük amíg megdermed.
6. Tetejére helyezzünk narancs szeleteket, díszítésképpen.
Kalóriatartalom:
Kb. 80 kcal/100 gramm