Linzer tészta variációk
Kapcsolódó receptek
Spenót főzelék
Klasszikus spenót főzelék alaprecept, ha szereted a tradícionális ételeket és nosztalgiáznál kicsit gyerekkorodból. Spenót főzelék hozzávalók: 500 g spenót (friss vagy fagyasztott is lehet) 1 ek napraforgóolaj 200 ml víz nagy csipet só 2-3 ek cukor (ízlés szerint több vagy kevesebb is lehet) 100 ml laktózmentes vagy növényi tej 40 g étkezési keményítő Spenót főzelék […]
Mákos piskóta 🎂
Mákos piskóta: puha, könnyű, nincs benne túl sok mák ami elnehezíti. Mákos piskóta hozzávalók: 6 db tojás 70 g porcukor 100 ml napraforgóolaj vagy kókuszvaj 55 g gluténmentes liszt 25 g darált mák 1 csomag (8 g) sütőpor 1 citrom reszelt héja Mákos piskóta elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon. 2. A […]
Balatoni habos mogyoró (2017-es országtorta újragondolva gluténmentesen)
A következő „mentesített” országtorta 2017-ben nyerte el a díjat. Ez nem más, mint a Balatoni habos mogyoró torta. Nevéből adódóan egyértelmű, hogy tartalmaz némi mogyorót, de emellett tejcsokoládés karamell krém és feketeribizli zselé is dominál. Balatoni habos mogyoró (2017-es országtorta újragondolva gluténmentesen) hozzávalók: A mogyorós piskótához: 110 g törökmogyoró liszt 90 g kristálycukor 4 db […]