Baconös tejszínes gnocchi
Kapcsolódó receptek
Steak
A steak…hát igen. Ha csak rá gondolok össze fut a nyál a számban. Ha étteremben járok, szinte mindig ezt rendelek. Sajnos sok rossz tapasztalatom is van velük. Amikor már meg se kérdezik, hogyan készítsék el, már sejteni lehet, hogy valami ehetetlen, agyon sütött cipőtalpat hoznak ki a tányéron. Ezért döntöttem úgy, hogy meg kell tanulnom […]
Svájci vajkrém
Az egyik legfinomabb vajkrém, sütemények és torták díszítéséhez: bemutatkozik a svájci vajkrém. Svájci vajkrém hozzávalók: 10 tojás fehérje 400 g porcukor 440 g laktózmentes vaj 1 ek vanília aroma Svájci vajkrém elkészítése: 1. A tojásfehérjét a porcukorral vízgőz fölött hőkezeljük. Maghőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletét. A szalmonella 70°C fok felett pusztul el, ha 71-72 fokon tartjuk […]
Sacher torta glutén-és laktózmentesen
A Sacher torta az osztrák cukrászat egyik legismertebb remekműve: selymes csokoládé, baracklekvár és egy kis nosztalgia minden szeletben. Sacher torta glutén-és laktózmentesen hozzávalók: A Sacher felverthez: 6 tojás 6 tojás sárgája 180 g kristálycukor 180 g gluténmentes liszt 60 g holland kakaópor 60 g laktózmentes vaj A töltelékhez: 300 g baracklekvár + 3 ek a […]