Kapcsolódó receptek
Sárgabarack dzsem házilag
A magyar konyhában – főleg a cukrászatban – nagyon nagy szerepe van a sárgabarack lekvárnak, hiszen a lekváros palacsintától kezdve a zserbóig bezárólag kifejezetten sokszor használjuk. Ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a rendelkezésünkre áll friss barack, akár a piacról, akár a kertünk végén álló barackfáról, dzsemet készítve tartósítani tudjuk azt. A lentebb megadott […]
Svájci vajkrém
Az egyik legfinomabb vajkrém, sütemények és torták díszítéséhez: bemutatkozik a svájci vajkrém. Svájci vajkrém hozzávalók: 10 tojás fehérje 400 g porcukor 440 g laktózmentes vaj 1 ek vanília aroma Svájci vajkrém elkészítése: 1. A tojásfehérjét a porcukorral vízgőz fölött hőkezeljük. Maghőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletét. A szalmonella 70°C fok felett pusztul el, ha 71-72 fokon tartjuk […]
Mindig tökéletes brownie
A brownie sokak kedvence: kívül szilárd kéreg, belül szinte krémesen lágy tészta, mindezt kakaós-csokoládés ízorgiával. Elkészíteni sem nehéz, ráadásul gluténmentesen és tejmentesen is elképesztően finom. Most a mindig tökéletes brownie receptjét hoztuk el nektek. Mindig tökéletes brownie hozzávalók 300 g kristálycukor 150 g laktózmentes vagy sima vaj vagy margarin (margarinnal tejmentes süteményt kapunk) 2 db […]